Cursusaanbod

CURSUSSEN VOORJAAR 2017  (6 maart – 10 april)

Op maandagavond 6 maart 2017 a.s. starten de nieuwe cursussen.  Deze cursussen helpen je verder in je geloof en je wandel met God.  Heb jij het verlangen verder te groeien in een van in het Woord van God en opgebouwd te worden? Reserveer dan de maandagavonden vanaf 6 maart alvast in je agenda en meld je aan voor een van de onderstaande cursussen.

Welkomstavond - 6 februari

Informatie

Ben je nieuw in de gemeente en wil je graag meer te weten komen over de visie, het leiderschapsteam en de pilaren binnen de gemeente? Denk je erover na om deel te willen worden van EC Europoort?

Kom dan naar de Welkomstavond.

Op deze avond zullen er een aantal stafleden aanwezig zijn om je meer te vertellen over het reilen en zeilen binnen EC Europoort. Onder het genot van lekker hapje en drankje kun je je vragen kwijt en is er ruimte om de leiders persoonlijk te ontmoeten.

Wanneer

Datum: maandag 6 februari

Tijd: (19.00 uur inloop)  19.30 uur start tot ongeveer 21:30.

Waar

Locatie: Nieuwe Binnenweg 310

Aanmelden

Klik hier

Leer bidden met impact

Naam cursusleider: Lisan en Ruben van der Wolf

Cursusduur: 3 avonden

Data: 13 Maart, 20 Maart, 27 Maart

Tijd: 20.00 – 21.45 uur. 

Plaats: EC Europoort, Nieuwe Binnenweg 326. Rotterdam.

Kosten: € 10,00

Betaling : Contant aan de zaal

Aanmelden: Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar: trainingen@eceuropoort.nl. Geef daarbij a.u.b. aan  voor welke cursus jij je aanmeldt

Het Doel van de cursus: Het doel van de cursus is om te groeien in een intiemere relatie met God en te leren bidden met gezag.

Korte toelichting: Wat heeft het voor nut om te bidden voor een situatie? Hoe lang moet ik voor een bepaalde situatie bidden? Waarvoor moet ik bidden? Als dit bekende vragen voor je zijn dan is deze cursus iets voor jou. Besef je dat je een rol hebt gekregen als christen als koninklijke priester? Dit zullen we vanuit de bijbel leren. Maar ook gaan we praktisch aan de slag door verschillende manieren van gebed te oefenen en samen te ontdekken hoe eenvoudig en krachtig gebed kan zijn.

Voor wie? Deze cursus is er voor een ieder die verlangt naar een verdieping in zijn relatie met God en/of naar meer gezag in gebed.

Cursusleiders Ruben en Lisan van der Wolf hebben een grote passie voor voorbede en onderwijs. Na hun opleidingen Theologie (Ruben) en PABO (Lisan) en een aantal jaren training en ervaring op verschillende plaatsen in het Koninkrijk van God hebben ze geholpen met het opzetten van een gebedshuis.

Aantal cursisten: minimaal 10

Motivatiegaven en geestelijke gaven

Cursusleider: Jan Sjoerd Pasterkamp en Ruben de Jong

Cursusduur: 6 avonden         

Data: 6, 13, 20, 27 maart en 3 en 10 april

Tijd: 20.00 – 21.45 uur

Plaats: EC Europoort, Nieuwe Binnenweg 326. Rotterdam

Kosten: €20,00               

Betaling : Contant aan de zaal                                    

Aanmelden: Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar: trainingen@eceuropoort.nl. Geef daarbij a.u.b. aan  voor welke cursus jij je aanmeldt.

Het Doel van de cursus is dat de cursist inzicht krijgt in de unieke door God aan hem/haar gegeven gaven en leert om de gaven in het eigen leven handen en voeten te geven.

Korte toelichting: Elk kind van God heeft unieke gaven van God gekregen om Hem en de mensen daarmee te dienen. Daarnaast  zijn er gaven voor ons beschikbaar zodat de Heilige Geest op een krachtige manier door ons leven kan werken. We zullen tijdens de cursus onder meer uitvoerig ingaan op de motivatiegaven zoals beschreven in Romeinen 12 en op de geestelijke gaven zoals die staan in I Korinthe 12. Onderdeel van de cursus is het maken van een ‘motivatiegaventest’ waardoor jouw persoonlijke unieke gaven concreter voor je worden en waardoor je meer en meer kan wandelen in datgene wat de Heilige Geest door jou heen wil doen.

Voor wie? Deze cursus is bedoeld voor mensen die ernaar verlangen meer in de gaven van de Heilige Geest te gaan wandelen die God aan hen persoonlijk heeft gegeven. En ook speciaal voor mensen die zoekende zijn naar hun plek in de gemeente en in het Koninkrijk van God.

Cursusleiders: Jan Sjoerd Pasterkamp heeft vele jaren op het zendingsveld gewerkt. Hij is voormalig voorganger van EC Europoort en een veel gevraagd spreker. Graag deelt hij met ons de schat aan ervaringen die hij opdeed in zijn leven met de Heer.
Ruben de Jong is schoolleider van Kingdom Life College en samen met zijn vrouw,  Joanne, oudste in EC Europoort. Hij heeft een passie voor het trainen en toerusten van gelovigen tot toegewijde, vurige volgelingen van Jezus.  

Aantal cursisten: minimaal 15

Omgaan met Geld - financiën in Gods Koninkrijk

Naam cursusleider: Leonard Boender, Lisanne Dorlas, Evert-Jan Modderkolk

Cursusduur: 5 avonden

Data: 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 10 april  

Tijd: 20.00 – 21.30 uur. 

Plaats: EC Europoort, Nieuwe Binnenweg 326. Rotterdam.

Kosten: geen

Aanmelden: Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar: trainingen@eceuropoort.nl. Geef daarbij a.u.b. aan  voor welke cursus jij je aanmeldt.

Het Doel van de cursus:

– inzicht krijgen in Bijbelse en wereldse principes rondom geld

– leren om te budgetteren en overzicht te creëren in je financiën

– leren over de Bijbelse principes rondom geven

Korte toelichting: Ieder mens heeft geld: genoeg, veel, te weinig….  We leven in een wereld waarin geld macht heeft en een macht is. En iedere christen weet, dat God hem het rentmeesterschap over – ook – zijn geld heeft gegeven. Wat zegt de Bijbel over geld? Hoe gaan we verstandig om met onze financiële middelen? En hoe passen we het Goddelijke principe van geven toe in ons leven?

Voor wie? Deze cursus is bedoeld voor iedereen die inzicht wil krijgen in financiën binnen Gods Koninkrijk

Cursusleiders: Leonard is jaren werkzaam in de financiële sector en helpt graag mensen die een financiële uitdaging hebben. Evert-Jan is al jaren schuldhulpmaatje en Lisanne heeft afgelopen 10 jaar bij een financiële dienstverlener gewerkt. Alle drie cursusleiders hebben een passie voor God én voor financiën. Vanuit die motivatie zullen zij de cursus geven.

Aantal cursisten: minimaal 5 en maximaal 10

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe data?

Schrijf je dan in voor de weekinfo, je krijgt dan wekelijks een update over actuele zaken.