Cursusaanbod

CURSUSSEN Seizoen 2017-2018

Heb jij het verlangen verder te groeien in jouw geloof, meer te leren over het Woord van God en opgebouwd te worden? Meld je dan aan voor een van de cursussen.

Next Steps- elke donderdag om de week

Doel van de cursus: Een fundament van het geloof bouwen in je leven zodat je zelf in staat bent om God te leren kennen door het Woord, gebed en gemeente zijn.

Korte toelichting: Er worden achtereenvolgens zeven onderwerpen behandeld. Dat zijn:  

  • Jezus verandert ons leven
  • Jezus houdt van ons
  • Wij leven in Jezus
  • Jezus leeft in ons
  • Jezus praat met ons
  • Wij praten met Jezus
  • Wij zijn familie van Jezus

Tijdens deze interactieve avonden leer je nieuwe mensen kennen, ontvang je
onderwijs m.b.t. het thema van die avond en ga je daar vervolgens ook praktisch mee aan de slag. Daarnaast maak je ook direct kennis met Europoort en haar leiders. Dit is dus dé plek om te zijn als je nieuw bent in de kerk of als je God beter wilt leren kennen. Het maakt niet uit op welke avond jij voor het eerst aanschuift: de zeven onderwerpen worden in de vorm van een cyclus  aangeboden gedurende het hele seizoen, om de twee weken, tot aan de zomervakantie.

Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor alle nieuwe mensen in Europoort.

Over de cursusleider   Marieke van Nes is samen met haar man Pieter oudste in de gemeente. De kans is groot dat je haar al hebt ontmoet op zondag, want ze staat altijd bij de deur om
iedereen te begroeten.  Samen met een team van gemeenteleden ziet ze er naar uit om jou te ontmoeten en om je te helpen God en de gemeente te leren kennen.

Tijd: 19.30 – 21.45 uur.  

Plaats: Europoort, Nieuwe Binnenweg 326. Rotterdam

Kosten totale cursus: Geen

Aanmelden: Nextsteps@eceuropoort.nl

Geestelijk Vader- en Moederschap

Doel van de cursus: Jou inspireren, aanmoedigen en praktisch handvatten geven om in de dagelijkse praktijk de rol als geestelijk vader of moeder voor anderen uit te leven.

Korte toelichting: Hoe neem je een ander mee op sleeptouw in het leven met God? Paulus legde Timotheüs ‘de handen op’ en nam hem mee op sleeptouw in het avontuur en leven met God. Met als doel dat Timotheüs steeds meer volwassen zou worden (Kol. 1:28) als volgeling van Jezus Christus. Paulus moedigt Timotheüs aan hetzelfde te doen en anderen mensen mee te nemen die op hun beurt in staat zijn weer de volgende generatie mee te nemen (2 Tim. 2:2). Jezus nam zijn twaalf discipelen mee en investeerde extra tijd en energie in drie van hen. Later daagt Hij Zijn discipelen uit op dezelfde manier ‘discipelen’ te maken.

God zoekt mensen die een geestelijke vader of moeder willen zijn voor een ander. Want God wil door jou heen anderen bereiken en helpen steeds meer volwassen te worden. Maar wat zegt de Bijbel over het belang van geestelijk vader en moederschap? Hoe heeft iemand als Jan Sjoerd Pasterkamp dit in zijn rijke leven handen en voeten gegeven? Hoe pak jij dit aan als er dan daadwerkelijk een individu of een hele kring van mensen op jouw bank zit? Wat vraag je dan aan iemand? Hoe lees je de Bijbel met de ander? Deze vragen en anderen vragen zullen in deze cursus aan bod gaan komen. Zodat jij steeds meer in staat bent christenen die behoefte hebben aan een geestelijke coach (vader-moeder) te helpen meer op Jezus te gaan lijken!

Voor wie is deze cursus: Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in de praktijk andere christenen begeleidt in het meer volwassen worden. Maar ook voor wanner jij het verlangen hebben dit te gaan doen. Dit kan zijn in de rol van lifegroupleider, kringleider maar juist ook als één-op-één mentor of buddy.

Over de cursusleiders:  Jan Sjoerd Pasterkamp is voormalig voorganger van EC Europoort. Hij kent een rijk leven van bediening in meerdere landen en investeerde in duizenden levens. Hij is een belangrijk geestelijk vader geweest en is dat nog steeds voor vele mannen (en vrouwen) van God.

Ruben de Jong is oudste in ECE en schoolleider van Kingdom Life College. Al vanaf dat hij als 17-jarige tot geloof kwam, coacht en begeleidt hij andere christenen in lifegroups, kringen of gewoon elke twee weken bij hem thuis op de bank. Waarom? Omdat er mensen waren die op dezelfde manier in zíjn leven hebben geïnvesteerd en daarmee het voorbeeld wat Jezus Christus gaf, handen en voeten hebben gegeven: bless the many, invest in the one!

Cursusduur: Vijf avonden

Data:    23 en 30 oktober, 6, 13 en 20 november

Tijd: 20.00 – 21.45 uur

Plaats: EC Europoort, Nieuwe Binnenweg 326. Rotterdam

Kosten totale cursus: €15,-

Aanmelden: trainingen@eceuropoort.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe data?

Schrijf je dan in voor de weekinfo, je krijgt dan wekelijks een update over actuele zaken.